Warmtepompen

Werking lucht-waterwarmtepomp: warmen en koelen

Een lucht-waterwarmtepompinstallatie is een uiterst zuinig systeem dat de buitenlucht gebruikt voor het verwarmen van een woning of een bedrijfsgebouw en voor het verwarmen van tapwater. In de zomer kan het systeem ‘omgekeerd’ functioneren om het gebouw te koelen. Het systeem werkt het hele jaar door bijzonder efficiënt en is daardoor goed voor het milieu én voor uw portemonnee.

Warmtepomp Terveer techniek Marum
Airco Warmtepomp Ter Veer Techniek Marum

Energiezuinig: zeer hoog rendement

De lucht – ook als die koud is – wordt in het buitendeel van de installatie opgepompt tot een bruikbaar warmteniveau. U verbruikt daarbij alleen de hoeveelheid energie die nodig is voor het oppompen. De doelmatige manier van verwarmen zorgt ervoor dat het systeem zeer hoge rendementen, tot wel 400 procent, kan behalen. Ter vergelijking: een HR-ketel komt nooit boven de 107 procent rendement uit.

Voordelen luchtwaterwarmtepomp

Een groot voordeel van een lucht/waterwarmtepomp is dat hiervoor geen grondboring nodig is. Het systeem heeft een gunstige invloed op het energielabel van een gebouw en op de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) (die voor nieuwbouw geldt).

Ter Veer Techniek warmtepomt
Menu